1.ULUSLARARASİ KOMMAGENE FOTOĞRAF ZİRVESİ NEMRUT'TA

Adıyaman Valiliği Himayesinde ve İl Kültür ve Turizm müdürlüğü koordinasyonunda organize edilen 2.Uluslarsrasi KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi Nemrutta yapıldı.
1.ULUSLARARASİ KOMMAGENE FOTOĞRAF ZİRVESİ NEMRUT'TA

Adıyaman Valiliği Himayesinde ve İl Kültür ve Turizm müdürlüğü koordinasyonunda organize edilen 2.Uluslarsrasi KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi organizasyonu; Türki cumhuriyetlerinden 6 fotoğraf sanatçısının katılım sağladığı ve Türkiye'den 50 kadar profesyonel fotoğraf sanatçısının iştirak ettiği organizasyon; Adıyaman'ın bütün ilçelerindeki;Tarihi, doğal ve kültürel değerler katılımcılar tarafından kayda alındı..

Organizasyonun fimlnali Nemrut'ta yapıldı.. Moğolistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye den katılan fotoğraf sanatçıları Nemrut'tun zirvesinde buluştu.. Nemrut'ta bütün eserleri Havadan (dronlarla) ve yerden yaptıkları çekimlerle kayıt altına aldılar.. organizasyon ekibine İl Kültür ve Turizm müdürüm Abuzer Gelse başkanlığında yetkiler katıldı..Tercumanligini Emekli Turizm müdürü Mahmut Arslan nın yaptığı fotoğraf sanatçıları Kahta Baraj sahilindeki Neşet'ın yerinde Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç tarafından karşılandı..

Adıyaman'ın sahip olduğu bütün değerlerini kendi ülkelerinde ve dünya çapında tanitacaklarini belirten yabancı katılımcılar özellikle Nemrut'taki tarihi mirasa hayran kaldı..

Moğol fotoğraf sanatçısı Batbaatar " Atalarımız tarihte İKİ kez buralara kadar gelmişler,bu coğrafya Moğollara yabancı değil, şimdi yine Moğolistan'dan bizler BU HARİKA COĞRAFYAYI TANITMAK İÇİN GELİYORUZ"dedi..

Kazakistan dan gelen Muzaffar Yusupov da " bizim yapacağımız tanitimlardan sonra inanıyoruz ki Kazakistan dan çok insan gelecektir" açıklamasında bulundu..

Yabancı fotoğraf sanatçıları " Bizleri bu önemli orgazisazyona davet eden ve üç gün boyunca bizleri özverili, samimi misafirperverlikle ağırlayan başta Sayın Adıyaman valisini,il kültür ve turizm müdürü ve ekibine teşekkür ediyoruz" teşekkür beyanında bulundular..