Gençlerden Emektar Gazeteciye Ziyaret

Kahta Gençlik Merkezinde bir grup genç yaklaşık yarım asırdan beri gazetecilik görevini yapan emektar gazeteci Ahmet Kaya'yı ziyaret ederek, tecrübe ve deneyimlerini pür dikkatle dinledi.
Gençlerden Emektar Gazeteciye Ziyaret

10 ocak Çalışan Gazeteciler münasebetiyle Kahta ilçesinde günlük gazete olarak faaliyet gösteren Gerçek Gazetesi sahibi Ahmet Kaya'nın ziyaretine giden Kahta Gençlik Merkezi lider ve gönllü gençler, gazeteciliğin dünü ve bu günü hakkaında bilgi aldı.

Gençleri matbaasında karşılayan Gerçek Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Kaya, Gazeteciler Günü dolayısyla bir çok ve misafiri geldiğini fakat gençlerin kendisini ziyaret etmelerinden çok memnun kaldığını belirterek şunları söyledi:

''Gazeteciliğin bu günü ve dününü kıyaslamaya çalışırsak arada kısa zaman geçmesine rağmen çok büyük değişikleri hayatımızda yaşadık. Dün harfleri teker teker dizerek, çoğu zaman yürüyerek onlarca kilometre katedrek çektiğimiz fotoğrafları karanlık oda da baskısını yapmanın, matbada gazete basım sırasında ellerimiz ve elbiselerimizde adeta doğal renk haline geldiği boya mürekkep kokusunu şuan deknolojinin çok ileri seviyede olduğu gençlere anlatmak çok zor. Fakat geçmiş ile yeni kuşak arasında nadide kalan köprülerden olmak beni fazlası ile dugulandırıyor. Eskiden ajanslara posta veya otobüs ile gönderdiğimiz haberlerin günler sonra sıcak sıcağına olarak algıladığımız gazetede görmenin dugularını şuan anlatamam. Fakat devir değişit, her şey dijitalleşti ve soyut hale geldi. Gazete okuma kültürünün yerini sosyla paylaşım mecraları aldı. Umuyorum gençler gazete, kitap ve dergi okumayı ilke haline getirir. ''

Kaya, gençleri geçmişi dinelemek istedikeri her zaman kapılarının kendilerine açık olduğunu ifade ederek gençleri ağırlamkatan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Gençler ise gördükleri matbaa ve emektar gazeteci Ahmet Kaya'dan duydukları tecrübe ve deneyimleri asla unutmayacaklarını, zaman zaman kendilerini ziyaret edecekleri sözünü verdi.