Hafızlık eğitimini tamamlayan 32 hafız icazet aldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çeşitli Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 32 hafız için icazet töreni düzenlendi.
Hafızlık eğitimini tamamlayan 32 hafız icazet aldı

Ebu Sadık Parkı Seyir Tepesi alanında düzenlenen program, şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra selamlama ve açılış konuşmasını yapan Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, böyle onur verici bir programı hazırlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirtti.

Çevik, hafızlık belgesini almaya hak kazanan gençleri tebrik etti.

İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, hafız ve hafızlığın önemine değinerek, hafızların sayılarının artırılması için tüm çabaları ile çalışacaklarını söyledi.

Eğitimci Sıtkı Aslanhan, bu güzel gecede, hafızların bulunduğu bir mekanda konuşmanın zor olduğunu, hafızlık yetiştirmenin önemi hakkında konuşma yaptı.

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata da icazet alan hafızlara destek veren başta ailelerine, hocalarına ve maddi destek çıkan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Programda 2017 Kur'an-ı Kerim güzel okumada dünya birincisi Hafız Habip Deveci ve 2010 yılında Kur'an-ı Kerim güzel okumada Türkiye birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz'ın Kur'an-ı Kerim okudu.

Akabinde hafızlar kısa süreler okudu.

Grup Dergah'ın İlahi, ezgiler okuyup sema gösterisinin yapıldığı programda hafız olmayı başaran gençlere belgeler ve çeşitli hediyeler verildi.