Kahtalı Gençler; ‘’Dünyayı sevgi kurtaracak’’

Kahta ilçesinde depremzede ailelerin yaşadığı konteyner kentte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar ‘’Türkiye ve Filistin Kardeşliği’’ temalı resimler çizdi.
Kahtalı Gençler; ‘’Dünyayı sevgi kurtaracak’’

Girne mahallesi konteyner kentinde bir araya gelen gençler Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle program düzenledi.

Kendi imkanları ile aldıkları boya ve araç gereçler ile çocuklara eğlenceli anlar yaşatan gençler çocuklara resim yapmalarını istediler.

Tüm çocukların ortak kararı ile ‘’Türkiye ve Filistin Kardeşliği’’ temalı resimler çizmeye başladılar.

Resim çizimlerinde hayallerindeki Cumhuriyeti ve Filistinli çocukların yaşadıklarını anlatmaya çalıştılar.

Çizdikleri resimlerin üzerine, ‘’Çocuklara bomba değiş çiçek atın, Hoş geldin Cumhuriyet Bayramı, Filistin geçmiş oldun, Çocuklar yaşasın, Çocuklar gülerse dünya güler’’ gibi mesajlar yazıldı.

Etkinliği düzenleyen gençlerden Koray Akyıldız, Kahta’da ki konteyner kente gelerek Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle etkinlik düzenlediklerini belirterek AA Muhabirine şunları söyledi.

‘’Depremin yaşandığı ilk günden beri sürekli çocukları bir nebze mutlu etmek için arkadaşlarımızla beraber gönüllü olarak etkinlik düzenliyoruz. Bugün ki resim etkinliğimizde ne çizelim sorumuza tüm çocuklar Filistin dediler. Onlar düşüncelerini çizerek Filistin halkının yaşadıklarını çizdiler. Bugün 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılını şerefle kutluyoruz. Bir yandan Cumhuriyetimizi kutlarken bir yandan da çocukların dili ile tüm dünyaya mesaj gönderdik.’’

Gönüllü gençlerden Arzu Konuk, ‘’Bugün çocuklar ile şanlı Cumhuriyetimizin asırlık yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşarken diğer yandan da Filistinli kardeşlerimizin yaşadıklarını dünya kamuoyuna bir nebze duyurmak için çaba gösterdik.’’

Nisa Nur Bozan ise burada çocuklar gülerken Filistin’de ki kardeşlerinin bombalar altında olduğunu belirterek tüm dünyaya savaşı durdurmaları için çağrıda bulundu.

Çocuklar daha sonra toplu şekilde ‘’Dünyayı sevgi kurtaracak’’ diyerek tüm dünyaya mesaj verdiler.