Kahtalı öğrencilerden Türkiye'de bir ilk

Kahta ilçesinde ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Türkiye'de ilk defa yapay zeka ile oluşturulan “İslam Tarihi, Kur'an'ı Kerim Kıssaları, Türk-İslam Tarihi, Hadis-i Şerifler ve Filistin-Gazze” temalı resim sergisi açılışı yapıldı.
Kahtalı öğrencilerden Türkiye'de bir ilk

Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından ülkemizde ilk defa yapay zeka desteği ile oluşturulan, “İslam Tarihi, Kur'an'ı Kerim Kıssaları, Türk-İslam Tarihi, Hadis-i Şerifler ve Filistin-Gazze” konularını içeren sergi açılışı düzenlene programla yapıldı.

Proje hakkında basına  açıklama yapan Mehmet Emin Karaman, yapay zeka çalışmaları ile ilk defa İslam Tarihi, Peygamber kısalarını, ayet ve hadisi şerifleri yapay zeka ile resimlediklerini, bu proje ile anlayamadıkları, hayal edemedikleri konuları görselleştirerek eğitime katkı sunduklarını söyledi.

Karaman, ''Türkiye'de yapay zeka ile yapılan çalışma ve sergilerin olduğunu, fakat İslam Tarihi ve meslek derslerinde ilk defa bizim okulda yapıldı. Yaklaşık 250 öğrencimizin 400 civarında oluşturdukları görsellerin bazıları Filistin ve Gazze temalı oldu. Hedefimiz yerli ve milli yapay zeka temelli bir eğitim sistemini daha çok geliştirmek ve bu alanda daha çok örnek olmaktır.

Okul Müdürü Mehmet Doğan ''Yapay zeka ve günümüz teknolojilerinin öğrenciler tarafından doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılması ve öğrenilmesinin en güzel örneklerinden olan projeyi koordine eden Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Mehmet Emin Karaman ile Arif Kemal Günakın’a, yaptıkları eserler ile sergimize katkı sunan tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.''

Projede yer alan öğrenciler yaptıkları görselleri hakkında bilgi verdiler.

Kahta Milli Eğitim Müdürü Lütfi Başlı, Türkiye'de ilk defa meslek derslerinde ilk defa bu yapay zeka ile derslerin işlendiğine şahit olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.